Tips

VOOR WIE WEL EN VOOR WIE NIET?

Massage is geschikt voor iedereen, jong en oud. Voor mensen die heerlijk willen ontspannen, of alleen hun voeten willen laten verwennen, of al weken met die lage rugpijn, hoofdpijn, etc. lopen. Want ook bij pijnklachten is massage vaak een effectief middel.

Contra-indicaties (wanneer ik niet mag masseren ) zijn: als je koorts, hartklachten, hoge bloeddruk, hartafwijking, diabetes, infectieziektes, besmettelijke huidaandoeningen hebt.  Mocht je twijfels hebben of massage voor je geschikt dan wel ongeschikt is, raadpleeg dan de huisarts of specialist. Het ontvangen en ondergaan van een massage geschiedt geheel op eigen risico. Als je koorts heeft maak dan een andere afspraak. Het is dan echt niet fijn om gemasseerd te worden.

Welke kleding aan / uit

Wat je wel of niet aanhoudt tijdens de massage is heel persoonlijk en ook afhankelijk van wat er gemasseerd wordt. Bij de massage wordt gewerkt met olie op de blote huid. Op de plaatsen waar je wordt gemasseerd moet dus geen kleding in de weg zitten. Ook wil je toch graag voorkomen dat er olie aan de kleding komt. Voor een massage van schouders/nek of alleen de kuiten hoeft natuurlijk niet het hele lichaam te worden ontbloot. Bij een ontspanningsmassage is het prettig als langere verbindende massagebewegingen over de hele lengte van het lichaam niet halverwege onderbroken hoeven worden. Als je het prettiger vindt, mag je een bh nog even aanhouden als je op de massagetafel gaat liggen. Maar het bandje van de bh moet daarna wel los voor het masseren van de rug en schouders. Uiteindelijk kies je zelf of je alle kleding uittrekt of liever wat ondergoed aanhoudt. Het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt en ontspannen op de massagetafel ligt.

Handdoeken

Je ligt verder lekker afgedekt onder een badlaken, behalve natuurlijk de plekken die worden behandeld. Vind je dat te warm of te koud, dan kan er altijd een handdoek meer of minder bij.

Schoon

Graag thuis van te voren douchen, zodat je fris en schoon op de afgedekte tafel ligt. 

Geen erotiek

Voor erotische opmerkingen of massage moet je echt ergens anders zijn.