Kom voor een Hot Stone massage naar Doesburg.

Hotstone massage

MASSAGE MET WARME STENEN

Bij een Hotstone massage wordt gemasseerd met verwarmde en onbewerkte stenen. De zwart/grijze basaltstenen variëren in grote en gewicht, ze komen uit de zee. Waterstromen, eb en vloed en het schuren op de zanderige bodem hebben de stenen de juiste vorm en gladheid gegeven. De natuurlijke bolling van de stenen in combinatie met de warmte die de stenen afgeven zorgen voor een diep lichaamscontact.

Voordat er met de stenen wordt gemasseerd wordt je huid met warme olie ingesmeerd om de stenen goed over je huid te laten glijden. Er wordt met lange, korte snelle, rustige en cirkelvormige strijkbewegingen gemasseerd in combinatie met grepen uit de klassieke massage. De warme stenen worden tevens op een handdoek op het lichaam geplaatst.

Naast de warme stenen worden ook koude stenen gebruikt. De afwisseling van warm en koud vormen een de complete en intense warmtebeleving.

Als je een keer een Hotstone massage wilt proberen dan graag dit van te voren even aangeven, aangezien de stenen vooraf in een heater verwarmd moeten worden.

Wanneer geen Hotstone massage?

Een Hotstone massage is niet geschikt als je koorts, spataderen, kanker (een Hotstone massage activeert de lymfestroom), psoriasis, steenpuisten, open wonden en huidinfecties en besmettelijke huidaandoeningen hebt. Ook bij andere aandoeningen zoals: hartklachten, suikerziekte, hoge en lage bloeddruk, zwangerschap, trombose, of bij chronische ziekten is een Hotstone massage niet of minder geschikt.

Bij deze aandoeningen en/of twijfel kun je het beste eerst een huisarts raadplegen. In het algemeen geldt: als een sauna wordt afgeraden is een Hotstone massage ook niet verstandig.

Wanneer kan een Hotstone massage juist goed zijn?

Een Hotstone is goed bij o.a. spierpijn, gewricht- en zenuwpijnen en een slechte doorbloeding. Ook zonder deze klachten is een Hotstone massage een bijzondere ervaring en leuk om krijgen.

Buitentemperatuur

Belangrijk is dat het lichaam na de Hotstone massage weer kan afkoelen. Als de buitentemperatuur hoger is dan 25 graden geef ik dan ook geen Hotstone massage.