Kom naar Take Time For Life in Doesburg voor een Aryuveda massage.

Indiase ayurvedische massage

WELK TYPE BEN JIJ?

Ayerveda wordt gezien als de oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur). Alle mensen zijn onder te verdelen in drie types “Dosha’s”.

  • Vata – verandering – elementen : ether en lucht
  • Pitta – stofwisseling – elementen : water en vuur
  • Kapha- structuur – elementen : water en aarde

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de client. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten – de marma’s – heeft de Ayurvedische massage een energetich aspect.

Deze massage verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid en draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning. Helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Het wordt echter wel afgeraden tijdens de 1e drie maanden van de zwangerschap, bij kanker en bij koorts. 

Bij de Ayuverda gaat men ervan uit dat alles in de kosmos is opgebouwd uit vijf basis elementen. Dit zijn de basiselementen van het leven. 

  • Aarde: wordt gevormd en ervaren door geur 
  • Water wordt gevormd en ervaren door tast
  • Vuur: wordt gevormd en ervaren door het zintuig zien en de ogen
  • Lucht: wordt gevormd en ervaren door aanraking
  • Ether/ ruimte : wordt gevormd en ervaren door gehoor

Samenvoegen van de elementen

Deze elementen worden samengevoegd tot Dosha’s.

Indiase hoofdmassage

Geef u over aan een heerlijke massage zoals deze in India gegeven wordt om hoofd, nek en schouders te ontspannen. Deze bijzondere massage bevordert uw nachtrust, verlicht pijn & stijfheid en zorgt dat stress afneemt. Precies waar u aan toe bent!