cupping massage

Chinese Cupping Massage

Cupping heeft een enorme dieptewerking.

Het vacuüm pompen heeft natuurlijk effecten op iemands lichaam, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een (zeer) stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel (alles wat geen spieren, botten, pezen of organen zijn) meegenomen. Bij een eerste behandeling kan cupping wat pijnlijk/gevoelig aanvoelen. Uiteraard past ze dan met meer of minder vacuüm de behandeling aan.
Cupping is vooral goed te gebruiken bij schouder/nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten.

In plaats van druktechniek massage maak je bij cupping gebruik van de zuigkracht. Huid, weefsel en spieren trek je omhoog. Ik werk met de Moving cups. Je krijgt hierdoor geen ronde vlekken op je huid.

Wanneer cupping?
In combinatie met een massage zorgt cupping voor een stevige spier- en bindweefselmassage. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, kunnen ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. In deze gevallen biedt ook cupping een uitkomst. Er blijven dan namelijk een hoop afvalstoffen achter in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte, verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen.Vandaar de eventuele verkleuring, een hele normale reactie van het lichaam dus.
Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en de stroom vers bloed en lymfe in het getroffen gebied en van het gehele lichaam.

Het werkt vaak wonderen voor patiënten met de griep, verkoudheid, hoesten, rug en spierpijn, slechte bloedsomloop, angst, rode jeukende huidaandoeningen (hoewel cups niet worden toegepast op de ontstoken gebieden), allergieën, koorts, pijn en ontelbare andere pijnen.

Moving Cupping:
Zoals de naam al aangeeft, breng ik met deze methode massage olie aan op uw huid en zet de cups boven de gebieden die moeten worden behandeld en schuift ze dan rond dat gebied van het lichaam, meestal de rug. De cups glijden gemakkelijk, omdat de olie uw lichaam heeft gesmeerd. De cupping is altijd een onderdeel van de massage.

Wat is het effect van cupping?

Stofwisseling wordt geactiveerd, afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan de huidoppervlak worden gebracht en kunnen zo beter worden afgevoerd. Weerstand wordt verhoogd, verklevingen worden losgemaakt. Het bindweefsel voelt soepeler. Je voelt je verlicht alsof er een last van je af valt. Cupping kan gevoelig/pijnlijk zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren.

Wat zijn de bijwerkingen van cupping?
Je kunt je wat stijf voelen.
Er kunnen verkleuringen optreden van licht tot donkerrood/blauw. Deze trekken weg binnen 3 tot 8 dagen.
Urine kan donkerder zijn ivm het afvoeren van afvalstoffen.

Nog een voordeel van cupping ! CELLULITE

Naast het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam kan cupping ook helpen bij cellulite. Cellulite is namelijk een afvalophoping die het bindweefsel onder de huid verstoord. De afvalophopingen zorgen voor een soort sinaasappelhuid uiterlijk. Cupping zorgt er voor dat het verwijderen van zowel vocht als vet uit de vetcellen makkelijker wordt voor het lichaam. Daarnaast wordt er door deze behandeling elastine en collageen aangemaakt in de huid die de stevigheid van de huid bevordert. De goede doorbloeding die voortkomt uit de masserende beweging zorgt ervoor dat de aanwezige afvalophoping wordt vermindert en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt. Je kan door middel van cupping niet cellulite doen verdwijnen, maar de uiterlijke effecten wel enorm verminderen.

Wanneer geen cupping?
Direct na het eten
Burn-out
Gebruik bloedverdunners