Balinese massage bij Take Time For Life in Doesburg

Balinese massage

Uniek door de techniek

Balinese massage bestaat uit een combinatie van technieken uit de Zweedse massage, verschillende drukpunten, rekkingen/strekkingen  in combinatie met een lekker geurtje. Met als doel, totale ontspanning en balans tussen lichaam en geest.

Wat is een Balinese massage?
Door invloeden van Zweedse massage, acupressuur en aromatherapie is de Balinese massage in der loop der tijd verfijnd en bestaat vandaag de dag uit een combinatie van deze technieken. De traditionele Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld, echter is er ook een Spa variant welke iets milder is en die gericht is op ontspanning. Ik heb deze Spa variant, die in Spa’s en Wellness resorts worden toegepast, geleerd.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang hersteld. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen wordt tijdens het masseren gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verdwijnt.

Wanneer Balinese massage?
De Balinese massage is gericht op diverse klachten. Zo kan het helpen tegen stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast verbetert het de weerstand en activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem. Ook levert de Balinese massage een bijdrage aan de lichaamsbewustwording en verlichting van de spierspanning. Verder kan een Balinese massage helpen om klachten te verminderen of weg te nemen als rugpijn, rsi, whiplash, nekklachten, stress, reuma, spijsverteringsklachten, hoofdpijn en een burn-out.