badslippers hamman massage

mini Hamam massage

Een Badritueel

Hamam betekent heetwaterbron. Hamam is een reiningsritueel. Veel mensen kennen dit reiningsritueel uit de landen Turkije en Marokko. In de loop van de tijd zijn de badrituelen samengekomen en in elkaar overgevloeid. In zijn huidige vorm is de Hamam een heerlijke Wellness behandeling die lichaam en geest ontspant en het lichaam reinigt.

Hoe wordt een miniHamam massage gegeven?

Tijdens deze behandeling wordt eerst met warmte compressen de poriën geopend. U krijgt met een speciale scrubhandschoen (die u na afloop meekrijgt) een lichaamspeeling over het lichaam gewreven, waardoor oude huidcellen worden verwijderd en de poriën gereinigd worden. Daarbij wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en worden de werkzame stoffen van de olijfzeep beter opgenomen in de huid. Daarna volgt de inzeping met het schuim van olijfolie zeep. Deze zeep wordt tot schuim ‘geslagen’ in een doek waardoor de hele lichaam wordt bedekt met een dikke laag schuim. Er volgt dan een heerlijke ontspannende massage. Het schuim wordt weer met de warme compressen afgenomen. U kunt kiezen om beide zijde van het lichaam te laten reinigen, maar u kunt ook kiezen om alleen maar de rug te laten behandelen.

Ik maak geen gebruik van schalen met water om over het lichaam heen te gieten, hiervoor worden warme compressen gebruikt, vandaar de keuze voor de naam miniHamam.

Wat is een miniHamam massage de Luxe?

Een ritueel + traktatie voor lichaam en huid.

U krijgt de miniHamam massage en nog een half uur extra. Ondertussen krijgt u ook nog een lichaamspakking. De pakking wordt zorgvuldig over het gehele rug en achterkant benen verspreid. Het lichaam wordt met folie bedekt en u wordt toegedekt met een deken. Terwijl u 30 minuten aangenaam kunt ontspannen zorgt de temperatuur voor een optimale werking van de pakking. Tot slot wordt de pakking met warme kompressen van de huid verwijderd; u voelt zich als herboren.

Ik maak gebruik van:

Aloë Vera lichaamspakking – hydraterend en herstellend Aloë Vera hydrateert, kalmeert, herstelt de huid. Is antibacterieel en zelfs licht pijnstillend. De pakking zorgt voor een mooie gladde, strakke en glanzende huid. De subtiel fris geurende pakking is geschikt voor alle huidtypen.

Soft body pakking met Argan olie – voedend en verzachtend. Rijk aan vitamine A en E. Een heerlijk zachte crémepakking met voedende, verjongende, revitaliserende en hydraterende eigenschappen voor het lichaam. De pakking is geschikt voor alle huidtypen.

Dode zeezout scrub – door het hoge gehalte magnesium en zwavel is dode zeezout verzachtend en zuiverend voor de huid. De toevoeging van hoogwaardige etherische oliën geeft dode zee scrubzout een aangename verschijning en geur. Om het optimale scrubeffect te krijgen is bewust gekozen om geen emulsie of gel toe te voegen aan dode zee scrubzout, waardoor er meer dode huidcellen verwijderd worden en u dus een zachtere huid krijgt.

  • Reinigt het lichaam grondig
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Bevordert de lichaamsenergie
  • Werkt stress verlagend
  • Geeft verlichting bij spier- en zenuwpijnen
  • Helpt bij rug-, schouder- en nekklachten
  • Verbetert de doorbloeding
  • Is ondersteunend bij overspannenheid en burn-out
  • Je wordt mooier en egaler bruin (belangrijk: nooit dezelfde dag nog uren in de zon gaan liggen of onder de zonnebank gaan)