Rebozo massage

Eventjes niets moeten, nergens aan denken en gewoon ontspannen!

Rebozo massage is de meest laagdrempelige massagetechniek welke er bestaat door de bijzondere toepassing van het doek. De Rebozo is een speciale draagdoek van katoen met een diagonale rek en wordt gemaakt in Mexico.

Deze bijzondere massagetechniek is geschikt voor IEDEREEN en bijna elke situatie. Denk hierbij aan massage bij kinderen, volwassenen en senioren. Wel of geen complicaties, even 30 minuten relaxen en genieten van een volledige Rebozo massage. Bij deze liggende massage worden schouders, borst, taille, bekken, bovenbenen en onderbenen behandeld. Dit kan staand, in (zij)ligging, op een stoel of handen en voeten.

Eventjes niets moeten, nergens aan denken en gewoon lekker ontspannen. Hoe fijn zou dat wel niet zijn?
Dit kan tijdens een Rebozo massage!

Door de omsluiting van de Rebozo doek voel je je veilig en geborgen. Je wordt heen en weer gewiegd in een ritme dat bij je past en je hoeft even helemaal niets. Je kunt je volledig ontspannen door je over te geven aan de doek en je voelt je lijf weer volledig op het moment dat ik de doek weer wat losser laat. Je voelt je als herboren.

Hoofdpijn

Heb je  vaak last van hoofdpijn of heb je misschien wel last van migraine? Rebozo massage kan helpen om de klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Tijdens de Rebozo hoofdpijn massage richten we onze aandacht met name op de spieren in de nek en de spieren in de schouders. Door je hoofd met behulp van de Rebozo doek zachtjes heen en weer te bewegen ontspannen de spieren in je nek en zullen je hoofdpijnklachten afnemen. Het grote voordeel van deze vorm van massage is dat er niemand met zijn handen dicht bij je hoofd komt, de meeste mensen vinden dat namelijk niet zo prettig als zij hoofdpijnklachten hebben.

Inmiddels is duidelijk geworden dat deze massagevorm ook erg goed werkt bij:

  • Hoofdpijnklachten / migraine
  • Vastzittende spieren
  • Mensen die weinig mobiel zijn (bijvoorbeeld ouderen in een rolstoel)
  • Kinderen
  • Stress klachten
Wanneer is deze vorm van massage een minder goed idee?
  • Als je last hebt van verstoring van het evenwichtsorgaan
  • Als je lijdt aan de ziekte van Ménière
  • Bij zeer ernstige bekkeninstabiliteit
  • Als je lijdt aan Osteoporose

Bij twijfel kun je het beste eerst even navraag doen bij je arts of verloskundige.